Grillowe przepisy "Ogrodów"
Składniki: 1/2 filiżanki ostrej musztardy, 1/3 filiżanki białego wina, 3-4 piersi kurczaka, olej arachidowy, świeże bułki przecięte jak do hamburgerów (może być bagietka podzielona na odpowiedniej długości kawałki), sól, pieprz.
Przygotowanie: Wymieszać musztardę z winem i odstawić na 10 minut. Rozbić piersi kurczaka drewnianym młotkiem. Mięso naoliwić, przyprawić solą i pieprzem. Podpiec odrobinkę na grillu. Zdjąć z rusztu i posmarować z obu stron pastą musztardową. Włożyć do bułek. Spryskać lekko olejem arachidowym. Grillować, aż bułki lekko zbrązowieją z obu stron.
Warzywa z rusztu
Składniki: 2 czerwone cebule, 2 białe, słodkie cebule, 1 żółta papryka, 1 zielona papryka, 1/4 filiżanki oliwy z oliwek.
Przygotowanie: Papryki i cebule pokroić na ćwiartki i wymieszać z oliwą (można do niej dodać bazylię, oregano lub inne zioła). Położyć na grillu, piec, obracając tylko raz. Gotowe warzywa zdjąć z grilla - mogą być podawane jako wyśmienity dodatek do mięs.
- Więcej o:
Jaki wybrać grill?
Idealny grill do ogrodu
Grille stacjonarne. Ogrodowe barbecue
Grillowanie w ogrodzie
Jak stworzyć funkcjonalną nawierzchnię z kostek i płyt?
Czy warto postawić (na) drewniany domek?
Oświetlenie w obrzeżach i kostkach
Wypocznij w pełni na swoim innowacyjnym tarasie z inteligentnymi rozwiązaniami od Somfy