Czosnek w oliwie
Zioła i obrany czosnek (można go też nie obierać) opłucz i dobrze osusz. Przełóż do szklanego naczynia z przykrywką. Zalej oliwą tak, by całkowicie przykryła ząbki.
Czosnek w oliwie zachowuje aromat nawet przez pół roku. Przechowujemy go w chłodzie.
- Więcej o:
Jego wysokość - czosnek ozdobny
Czosnek zwyczajny (Allium sativum) - śliczne białe ząbki
Skalnica Arendsa (Saxifraga × arendsii) - roślina wieloletnia na skalniak
Kolorowe azalie japońskie
Sedum morganianum 'Burrito': uroczy sukulent do domu i ogrodu
Bagno zwyczajne (Ledum palustre): Właściwości i zastosowanie dzikiego rozmarynu
Laurowiśnia wschodnia (Prunus laurocerasus). Uprawa i pielęgnacja wiśni laurowej
Kocanka włochata (Helichrysum petiolare) - srebrzysty klejnot ogrodu