Tort czekoladowy
Biszkopt: 5 jajek, 100 g cukru, 1 torebka cukru waniliowego, 100 g mąki pszennej, 50 g mąki ziemniaczanej, masło i mąka do formy. Syrop do nasączania: jak w przepisie na tort kawowy Mus czekoladowy: 200 g gorzkiej czekolady, 300 g śmietany (36 proc.), 2 białka, 1 łyżka cukru Polewa: 160 g gorzkiej czekolady, 50 ml mleka, 50 ml śmietanki (36 proc.)
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?