Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Zupa z dorsza

Wykonanie i stylizacja potraw: Kinga A. Kłosińska Zdjęcia: Marcin Kiełbiewski Przepis: archiwum Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

50 ml oliwy, 2 bulwy kopru włoskiego pokrojonego w cienkie paseczki, 4-6 ząbków czosnku pokrojonych w cienkie plasterki, szczypta szafranu, 1,5 l bulionu drobiowego, 4 filety z dorsza (około 200 g każdy), 200 g pokrojonych w kostkę pomidorów (mogą być żółte, dla efektu kolorystycznego), 100 g czarnych i 100 g zielonych oliwek, 200 g liści szpinaku, sól, pieprz, 400 g ugotowanego drobnego makaronu, kolorowy pieprz, posiekany szczypior

ONE TIME USE ONLY DO JEDNOKROTNEJ PUBLIKACJI
W dużym rondlu, na rozgrzanej oliwie, podsmażamy do miękkości koper włoski i czosnek. Dodajemy szafran, bulion drobiowy i pokrojone na kawałki filety z dorsza. Gotujemy pod przykryciem, na wolnym ogniu, aż ryba będzie miękka. Następnie dodajemy pomidory, oliwki i pokrojony szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Jeszcze chwilę gotujemy. Do miseczek nakładamy makaron, wlewamy zupę, dekorujemy kolorowym pieprzem i szczypiorem.

    Więcej o:

Skomentuj:

Zupa z dorsza