Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Polędwica z muscavado

Przepis, wykonanie i stylizacja potrawy: Dorota Biały Zdjęcie: Bogdan Biały Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

1,5 kg polędwicy wołowej, 2 łyżki cukru trzcinowego muscavado, 1 łyżka świeżo mielonego pieprzu, 30 g masła do smażenia, 2 łyżki oliwy do smażenia, garstka roszponki lub rukoli do dekoracji

ZAKAZ SPRZEDAZY !!!!!!!
F
Rozgrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C. Cukier mieszamy z pieprzem i w tej mieszance dokładnie obtaczamy polędwicę. Na patelni rozgrzewamy masło razem z oliwą. Na gorącym tłuszczu podsmażamy polędwicę ze wszystkich stron. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku przez ok. 30-35 min. Wyjmujemy mięso, studzimy i letnie owijamy folią spożywczą. Gdy całkiem ostygnie, kroimy je w plastry i podajemy udekorowane listkami zieleniny.

    Więcej o:

Skomentuj:

Polędwica z muscavado