Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Egg Nog

Stylizacja: Zuzanna Wiciejowska Zdjęcie: Arkadiusz Ścichocki Źródło: "Logo24"

12 jajek, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki rumu lub burbona, 1/2 szklanki brandy, 6 szklanek mleka, szczypta gałki muszkatołowej

08.11.2007 WARSZAWA SESJA SWIATECZNE PROCENTY NA ZDJECIU EGG NOG STYLIZACJA ZUZANNA WICIEJOWSKA DLA CZASOPISMA LOGO FOT. ARKADIUSZ SCICHOCKI / AGENCJA GAZETA
Ubijamy jajka z cukrem tak długo aż wszystko zrobi się gładkie, gęste i jasne. Ubijamy dalej, wlewając po łyżce rum (lub burbon) i brandy. Przykrywamy i schładzamy. Na 20 minut przed podaniem dodajemy mleko oraz gałkę muszkatołową i mieszamy.

    Więcej o:

Skomentuj:

Egg Nog