Stifado
50 dag wołowiny na pieczeń lub jagnięciny z udźca, 1 łyżka masła, 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina, 1 puszka pomidorów pelati, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1/2 szklanki gorącej wody, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka oliwy, po 1/2 łyżeczki cynamonu, oregano, soli i pieprzu, oregano do dekoracji
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?