Wołowina korzenna
1,25 kg wołowiny pieczeniowej lub zrazówki, 2 marchewki (15 dag), 1 cebula (10 dag), 1 pokruszony liść laurowy, po 1 łyżce saletry potasowej i czarnej melasy (można kupić w niektórych sklepach ze zdrową żywnością), po 1/2 łyżeczki przyprawy do pierników, mielonych goździków i gałki muszkatołowej, 4 łyżki brązowego cukru, 2 łyżki soli morskiej, pieprz czarny
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?