Rolada wołowa
1 kg wołowiny bez kości (najlepiej zrazówki), 2 łyżki ostrej musztardy, 50 g tłuszczu, 1 łyżka mąki. Na farsz: 250 g mielonego mięsa (np. wieprzowego), 1/2 łyżeczki rozmarynu, 1 łyżka majeranku, 1 łyżeczka tymianku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, 2 jajka ugotowane na twardo, 1 ogórek kiszony lub konserwowy
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?