Mazurek warszawski
200 g masła, 200 g migdałów,200 g cukru, 6 jajek, 200 g mąki, 3 cm kawałek posiekanej laski wanilii, po 1/4 łyżeczki: utłuczonych goździków, cynamonu i gałki muszkatołowej, skórka otarta z pomarańczy lub cytryny, masło do wysmarowania formy Lukier: 1 pomarańcza, 250 g cukru w kostkach, 1/4 szklanki wody Do dekoracji: pestki słonecznika, kolorowe drażetki, kolorowe lukry w tubkach (na dwa mazurki)
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?