Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Steki argentyńskie z domowym sosem barbecue

Przepisy i stylizacja: Tomek Woźniak, zdjęcia: Marcin Klaban, Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

Steki wołowe (może być antrykot, t-bone), 6 łyżek oliwy, 2 ząbki czosnku, 2 gałązki rozmarynu, sól, pieprz Sos barbecue: łyżka sosu Worcestershire, 3 łyżki octu balsamicznego, 3 łyżki keczupu, 3 łyżki wody (dla 2 osób)

27.04.2009
Fot. Marcin Klaban / AG
Steki przez noc marynujemy w oliwie, czosnku i rozmarynie. Grillujemy przez 6 minut z każdej strony. Podajemy z sosem barbecue, zrobionym z podanych składników i z młodymi ziemniakami oraz garścią rukoli.

    Więcej o:

Skomentuj:

Steki argentyńskie z domowym sosem barbecue