Cheesburgery
Na sos: 150 ml majonezu, 150 ml kwaśnej śmietany, garść posiekanej trawy cytrynowej, 6 łyżek soku z limonki, 4 posiekane cebulki, 2 łyżki drobno posiekanej zielonej papryczki chilli, 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego, sól, pieprz Na burgery: 1 kg mielonej wołowiny, 1 mała posiekana cebula, garść posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki sosu Worcestershire, 1 łyżka posiekanej zielonej papryczki chilli, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka czarnego pieprzu, 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego na glazurę: 2 łyżki sosu Worcestershire, 2 łyżki keczupu, 1 łyżka kawy rozpuszczalnej, 2 łyżki brązowego cukru, 3 łyżki masła, sól i pieprz do smaku Oraz: 16 plastrów bekonu, 8 bułek na hamburgery, 8 liści sałaty, 2 filiżanki startego sera cheddar (8 porcji)
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?