Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Grillowane truskawki i figi z kremem mascarpone

Przepisy i stylizacja: Tomek Woźniak, zdjęcia: Marcin Klaban Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

200 g truskawek, 2 świeże figi Krem mascarpone: 150 g sera mascarpone, 1 laska wanilii, 3 łyżki cukru pudru, 50 ml mleka 0,5%, 4-6 listków mięty (dla 2 osób)

27.04.2009
Fot. Marcin Klaban / AG
Ucieramy dokładnie składniki kremu i wkładamy go do lodówki. Truskawki w całości i rozkrojone figi grillujemy z każdej strony przez 30 sekund. Owoce (mogą być też brzoskwinie i kawałki ananasa) podajemy ze schłodzonym kremem.

    Więcej o:

Skomentuj:

Grillowane truskawki i figi z kremem mascarpone