Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Zupa grzybowa orientalna

Przepis: Archiwum Zdjęcie: Studio Duklas+ Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

2 łyżki oliwy, 100 g grzybów leśnych pokrojonych w plasterki, 1 pokrojona w plasterki dymka, 1 rozgnieciony ząbek czosnku, 1 drobno pokrojona mała marchewka, 1 łyżka startego świeżego imbiru, garść posiekanej roszponki, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżeczka syropu klonowego, 1 l bulionu warzywnego lub wody z dodatkiem miso (miso można kupić w sklepach z orientalną żywnością), sól morska i czarny pieprz, garść posiekanej świeżej kolendry

8405706 https bi
W rondlu, na lekko rozgrzanej oliwie, podsmażamy przez 3 min, mieszając, grzyby z cebulą, czosnkiem i marchewką. Dodajemy imbir, roszponkę, sos sojowy, syrop klonowy i bulion lub wodę z dodatkiem miso. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 5 minut. Doprawiamy solą oraz pieprzem, posypujemy świeżą kolendrą.

Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się

>

    Więcej o:

Skomentuj:

Zupa grzybowa orientalna