Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Frittata z kurkami

Przepis: Archiwum Zdjęcie: Arkadiusz Ścichocki Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

Oliwa, 2 szklanki oczyszczonych kurek, 1 średnia posiekana cebula, 2 posiekane ząbki czosnku, 20 dag świeżego szpinaku, 5 jajek, 1/2 szklanki gęstej śmietany, 1 łyżka świeżego tymianku, sól i pieprz

07.07.2006 WARSZAWA , SESJA JEDZENIE , SESJA GRZYBY ;
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą. Oliwę rozgrzewamy również w patelni

z grubym dnem i smażymy na niej (10 min) kurki z cebulą oraz czosnkiem. Po tym czasie (gdy kurki zmiękną) zmniejszamy

płomień, dodajemy opłukane listki szpinaku i smażymy jeszcze przez 3 min. Grzyby ze szpinakiem przekładamy do miski, dodajemy roztrzepane jajka, śmietanę, tymianek, sól i pieprz. Mieszamy. Wylewamy masę do naczynia do zapiekania i pieczemy, aż się zetnie (czyli 25-30 min).

Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się

>

    Więcej o:

Skomentuj:

Frittata z kurkami