Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Pieczony ananas

Stylizacja: Ewa Marynowska Przepisy i wykonanie potraw: Kurt Scheller Zdjęcia: G-M Studio Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

1 ananas, 1 łyżka miodu, 200 ml słodkiej śmietanki, 1 żółtko, 50 g czekolady orzechowej, lody waniliowe (dla 6 osób)

DO JEDNORAZOWEJ PUBLIKACJI
Fot. FOT . G-M STUDIO
Ananasa obieramy i kroimy w plasterki. Glazurujemy miodem. Formujemy w wachlarzyki i zapiekamy 10 min w 180 st. C. Śmietankę podgrzewamy, rozpuszczamy w niej czekoladę, dodajemy żółtko i podgrzewamy do uzyskania gęstego sosu. Ananasa podajemy z lodami waniliowymi, polanego czekoladowym sosem.

    Więcej o:

Skomentuj:

Pieczony ananas