Wołowina duszona w czerwonym winie
1 kg wołowiny na pieczeń (krzyżowa, zrazowa), 4-5 ząbków czosnku, 2 łodygi selera naciowego, 2 marchewki, 1 cebula,3 łyżki oliwy, 2-3 łyżki masła, sól, świeżo zmielony pieprz, 375 ml wytrawnego czerwonego wina, 2 goździki, 1 liść laurowy, 1 mała puszka pomidorów bez skóry w zalewie (400 g), 1 l rosołu mięsnego, świeżo starta gałka muszkatołowa, 1 słoiczek marynowanych cebulek
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?