Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Sernik na zimno

Stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska Zdjęcie: Artur Tarkowski Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

2 czubate łyżki żelatyny w proszku, 3 jaja, 1 szklanka cukru, 60-70 dag białego tłustego sera mielonego lub serka homogenizowanego, zapach i bakalie lub kandyzowane owoce (według gustu)

ONE TIME USE ONLY DO JEDNOKROTNEJ PUBLIKACJI
Sernik na pierwszym planie. Ptasie mleczko z tyłu.
Fot. Artur Tarkowski
Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami wrzącej wody i mieszamy lub zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy do ostudzenia. Jaja sparzamy. Ucieramy z cukrem żółtka, łączymy je z serem, mieszamy, dodajemy zapach i bakalie lub kandyzowane owoce. Następnie dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszając. Sernik przekładamy do wyłożonych folią aluminiową foremek lub tortownicy i schładzamy w lodówce.

    Więcej o:

Skomentuj:

Sernik na zimno