Jak nakryć do stołu? Krok po kroku

Kinga Popiołek
17.03.2015 11:12
A A A
Nakrycie stołu

Nakrycie stołu (fot. Villeroy & Boch)

W którym miejscu położyć talerz na pieczywo, a gdzie postawić kieliszek na wodę? Nakrywanie do stołu to prawdziwa sztuka. Na szczęście łatwa do opanowania. Oczaruj rodzinę i gości pięknym stołem.
Zobacz zdjęcia (9)

ZOBACZ TEŻ WIDEO

Komentarze (12)
Zaloguj się
  • 29elmi

    Oceniono 19 razy 13

    Zarownio na zdjeciu 1 i 2 sztucce ulozone sa nieprawidlowio. Zdjecie 1: widelec powinien byc po lewej stronie, a noz zwrocony ostrzem do talerza. Zdjecie 2: widelec powinien byc po lewej stronie a noz przy lyzce po wewnetrznej.

  • 29elmi

    Oceniono 12 razy 10

    Zdjecie nr 2. Glebokiego talerza nie stawia sie na malym talerzyku, to blad.

  • 29elmi

    Oceniono 11 razy 9

    Opis do strony trzeciej jest nieprawidlowy. "Najbliżej naczynia znajdzie się widelec do mięsa, na środku widelec do ryby, a na brzegu - najmniejszy widelec do sałatek". Widelce nie uklada sie wedlug podanej przez autorke kolejnosci, ale wedlug kolejnosci serwowanych potraw (od zewnetrznej).

  • jdk2

    Oceniono 14 razy 8

    Kompromitacja !!!

  • gozaimas

    Oceniono 8 razy 8

    no niektóre to piękne, tylko trzeba mieć jeszcze taką ładna zastawę, bo w sumie to ona robi wszystko

  • zenekciec

    Oceniono 15 razy 7

    Ja nie mam tego problem jem palcami a zupe siorpie prosto z michy .

  • 29elmi

    Oceniono 8 razy 6

    Str. 4 "by przy jednej osobie nie znajdowały się więcej niż 4 kieliszki", nie chodzi o kieliszki, a o szklane naczynia do napojow. W liczbie 4 zawierac sie moze szklaneczka do wody, zamiast kieliszka do wody.

  • tekilasanrajs

    Oceniono 3 razy 3

    zdjecie 10 - zakochalam sie!!!!!!

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX