Mieszkanie na poddaszu dla młodego architekta

Mieszkanie to ma dłuższą historię, bo powstało w wyniku podziału 3-poziomowego lokalu. W miejscu obecnego aneksu kuchennego znajdowały się schody międzylokalowe. Doprowadzenie wnętrz do obecnego stanu kosztowało remont generalny plus sporą dawkę kreatywności. Głównym motywem przewodnim jest koło - prosty i linearny wzór wprowadził tu dużo harmonii.

68-metrowe mieszkanie wygląda na bardzo poukładane. Na dolnej kondygnacji znajduje się część dzienna ze strefą wypoczynkową, kuchnią, sypialnią z łazienką i pokojem fitness, a na górnej – pracownia. Ale oryginalnie mieszkanie dalekie było od ideału. Przestrzenie miały inny, mało funkcjonalny podział, a do tego wewnętrzną klatkę schodową.

Podczas remontu usunięto część ścian, zlikwidowano schody, uzupełniono fragment stropu, przeniesiono kuchnię w inne miejsce, wykonano nowe piony wentylacyjne i elektrykę, zmodernizowano starą podłogę i parapety. W efekcie powstała przyjazna i elastyczna przestrzeń do przygotowywania i spożywania posiłków, biesiadowania, relaksu, czytania książek, oglądania telewizji, ćwiczeń i pracy.

Narrację w aranżacji prowadzi duet czerni i bieli, w towarzystwie geometrycznego motywu koła. Jest klasycznie, ale z pomysłem.

ZOBACZ ZDJĘCIA>>

Więcej o:
Skomentuj:
Mieszkanie na poddaszu dla młodego architekta
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX