Stal szlachetna w kuchni - kolekcja Blanco Steelart

Stal szlachetna to materiał do zadań specjalnych - jest uniwersalna, niezwykle trwała, a przy tym łatwa w utrzymaniu. Idealnie sprawdza się w kuchni - zarówno w restauracji, gdzie wymagana jest najwyższa jakość, jak i w mieszkaniu, kiedy zależy nam na eleganckiej aranżacji, która przetrwa próbę czasu. Kolekcja Blanco Steelart wychodzi naprzeciw takim oczekiwaniom.

Stal szlachetna w kuchni

Czym właściwie jest stal szlachetna? To stop żelaza, węgla oraz chromu. Pojawił się w naszych kuchniach raptem 100 lat temu i zagościł w nich na dobre. Obecnie stal szlachetną spotykamy pod postacią zlewozmywaków, małego i dużego AGD oraz akcesoriów, jak sztućce, garnki i miski. Ale nie tylko - często bywa wykorzystywany jako wykończenie blatów, ścian i mebli kuchennych (na frontach). Co sprawia, że materiał ten stał się tak popularny?

Stal szlachetną cenimy za jej elegancki wygląd, który budzi skojarzenia z wysoką jakością i nowoczesnością. Z użytkowego punku widzenia jej wartość jest jeszcze większa - to materiał odporny na zarówno niskie, jak i wysokie temperatury, kwasy, środki chemiczne oraz korozję (nie wchodzi w reakcję z wodą). Stal świetnie sprawdzi się w aranżacjach industrialnych.

Stal szlachetna w  kolekcji Blanco Steelart

Ekskluzywna linia Blanco Steelart to blaty robocze oraz zlewozmywaki wytwarzane ręcznie z najwyższej jakości stali szlachetnej. Małe serie wytwarzane w manufakturze w Niemczech urzekają precyzją i estetyką wykonania. Zlewozmywaki możemy wybierać spośród 11 modeli zróżnicowanych pod względem kształtu - geometryczne lub o bardziej miękkiej linii. Są dostępne w formie komory podwieszanej pod blatem, na równi z nim lub ze zintegrowaną listwą na baterię.

Blaty robocze ze stali szlachetnej możemy zamówić indywidualnie, na wybrany wymiar - przy okazji określając typ krawędzi, grubość blatu oraz preferowane dodatkowe komory funkcyjne (na akcesoria lub doniczki z ziołami).

Stal szlachetna - innowacyjna powierzchnia Blanco Durinox®

Mnogość zalet materiału nie wyklucza jednak wad - tak jest również w przypadku stali szlachetnej. Na gładkiej, błyszczącej powierzchni zostają zacieki z wody oraz odciski palców. Z kolei stal szczotkowana jest podatna na zarysowanie. BLANCO Durinox® to innowacyjne rozwiązanie, które poradzi sobie z tymi problemami. Jest to powierzchnia o matowym wykończeniu (mniej odcisków palców), wyróżniająca się ekstremalną wytrzymałością (jest dwukrotnie twardsza niż klasyczna stal szlachetna).

Więcej informacji na www.comitor.pl

ZOBACZ ZDJĘCIA>>

Więcej o:
Komentarze (1)
Stal szlachetna w kuchni - kolekcja Blanco Steelart
Zaloguj się
  • paseo

    0

    Stal w kuchni się NIE sprawdza.Moze z niej być najwyżej plyta gazowa,ale arzcej nic więcej.Powierzchnie ze stali sa bardzo podatne na uszkodzenia,zarysowania i brud a jednoczesnei BARDZO trudne do trzymania w czystości.Wlasnie dlatego zanikly beidazlewaki z czasów PRL z estali a dziś kto mzoe,instaluje wykonane ze sztucznego kamienia.Takie s adostepne w niezliczonych wariantach i kolorach,sa wlasciwie niezniszczalne i BARDZO latwe do użytkowania i utrzymania .

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX