Gadżet który sprawi, że gotowana kukurydza będzie idealna
Jak zamienić kolbę gotowanej kukurydzy w łódź podwodną?
W naszym cotygodniowym cyklu "Niezły gadżet", prezentujemy Wam dziś mały, plastikowy przedmiot, który został stworzony, aby ułatwić jedzenie gotowanej kukurydzy. Wszyscy wiemy, że gotowana kukurydza najlepiej smakuje z masłem i solą. O ile z posypaniem kolby solą nie ma problemu, rozpuszczenie masła na kukurydzy (i nie ubrudzenie się przy tym) to już "wyższa szkoła jazdy".
Na ciekawy pomysł wpadł Avichai Tadmor, absolwent Bezalel Academy of Art and Design. Wymyślił on "Spredo" - mały pojemniczek na masło i sól. Jak łatwo się domyślić, inspiracją dla projektanta była wieżyczka łodzi podwodnej. Pojemnik składa się z dwóch przegródek - do jednej należy włożyć kawałek masła, do drugiej wsypać nieco soli.
Jak Wam się podoba ten gadżet? Naszym zdaniem to bardzo fajny pomysł! Można go kupić np. na mnkbusiness.com za 10 dolarów (ok. 41 zł).
Skomentuj:
Gadżet który sprawi, że gotowana kukurydza będzie idealna