Partnerzy

News

Nowości produktowe

Wnętrza

Design

DIY

HGTV

Projekty i realizacje

Trendy 2024

Majówka 2024

Bydło i Powidło Meat-ing Place w Warszawie

Redakcja
Nominacja Ale lokale 2014 - Bydło i Powidło Meet-ing Place. - fot. Tomasz Mąkolski

Bydło i Powidło Meat-ing Place to pierwsza jadalnia wołowiny z prawdziwego zdarzenia. Specjalnością lokalu są burgery i steki z argentyńskiej wołowiny. Tam można naprawdę dobrze zjeść.

Na warszawskiej ulicy Kolejowej, uwagę zwraca wolnostojąca, przeszklona, niewielka bryła. To otwarty w maju 2013 roku lokal - Bydło i Powidło Meat-ing Place, specjalizujący się w wołowinie (serwowanej głównie w burgerach).

Do wystroju wnętrza znakomicie pasuje jedna z tez wybitnego architekta Ludwiga Miesa van der Rohe - mniej znaczy więcej. Bar, który jednocześnie jest otwartą kuchnią, zbudowany został z cegieł odzyskanych przy rozbiórce starej, mazurskiej chaty. Wystarczyło pomalować je białą farbą, by zyskały nowe życie.

Do dekoracji lokalu posłużyły motywy związane z krowami, takie jak wiszące w kankach na mleko świeże rośliny. Industrialnego klimatu dodają lampy odzyskane z warszawskiej fabryki Perun i surowy sufit z widoczną instalacją wentylacyjną. Bydło i Powidło Meat-ing Place to jeden z ciekawszych lokali w Warszawie, można tam nie tylko dobrze zjeść, ale i przebywać w  dobrze zaprojektowanym otoczeniu.

Bydło i Powidło Meet-ing Place

ul. Kolejowa 47 Warszawa

Nominacja Ale lokale 2014 - Bydło i Powidło Meet-ing Place. - fot. Tomasz Mąkolski
Nominacja Ale lokale 2014 - Bydło i Powidło Meet-ing Place. - fot. Tomasz Mąkolski
Nominacja Ale lokale 2014 - Bydło i Powidło Meet-ing Place. - Fot. Tomasz Mąkolski
Nominacja Ale lokale 2014 - Bydło i Powidło Meet-ing Place. - fot. Tomasz Mąkolski
Nominacja Ale lokale 2014 - Bydło i Powidło Meet-ing Place. - fot. Tomasz Mąkolski
Nominacja Ale lokale 2014 - Bydło i Powidło Meet-ing Place. - fot. Tomasz Mąkolski
Udostępnij

Przeczytaj także

Mieszkanie z widokiem na zieleń
Akcesoria, które warto mieć w łazience – 10 propozycji
Odkurzacz dla alergika. Co warto wiedzieć przy wyborze odpowiedniego modelu?

Polecane

Rusza plebiscyt Ale lokale 2014. Wybierzmy najlepiej urządzone miejsce w Polsce!
Plebiscyt Ale lokale 2013 rozstrzygnięty - wyniki
Restauracje według Karima Rashida

Skomentuj:

Bydło i Powidło Meat-ing Place w Warszawie

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej