Weekendy z food-designem w Qchni Artystycznej
Spróbuj swoich sił i zaprojektuj własne danie

Qchnia Artystyczna to autorska restauracja Marty Gessler mieszcząca się w Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski w Warszawie. W weekendy zaprasza gości do przewrotnej zabawy w projektowanie własnych dań.
Food Design to filozofia, która odwraca klasyczne myślenie o jedzeniu. Posiłek nie jest już tylko środkiem do zaspokojenia głodu, staje się artystycznym wydarzeniem, okazją do zabawy i refleksji nad kulinarnymi przyzwyczajeniami.
W każdy weekend do końca marca, goście Qchni Artystycznej będą mogli spróbować swoich sił jako food-designerzy. Wytną własny makaron, który po ugotowaniu trafi na stół wraz z samodzielnie wybranymi dodatkami. Do dyspozycji będą mieli ciasto, nożyczki, cztery rodzaje pesto i parmezan. Osobiście przygotowane danie kosztuje 35 zł.
Marta Gessler uważana jest za jedną z prekursorek polskiego food designu. Promuje świadomą kuchnię, opartą głównie na lokalnych i sezonowych produktach. W "Wysokich Obcasach" uczy Polaków twórczego podejścia do przygotowywania posiłków.
- Więcej o:
Raport Domoteki z Salone del Mobile 2025
Wyróżnienie must have 2025 dla Deante Design Studio za projekt deszczownicy Silia
Polski design na światowym podium: Red Dot Award 2025 dla Koots i Bizzarto
Defra na targach ARCHITECT@WORK 2025 w Warszawie: inspiracje i nowa kolekcja
DOMOdesign 2025: kreatywność i design w sercu DOMOTEKI
Szklana ekspresja emocji: Marta Klonowska po raz pierwszy wystawia swoje rzeźby w Warszawie
„Wejdź do domu” – inspiracyjna przestrzeń showroomu JUAN z produktami Geberit Koncepcja architektoniczna biura Monika Staniec Architekt Wnętrz
DOMOTEKA na Artshow 2025. Strefa komfortu pośród sztuki