Weekendy z food-designem w Qchni Artystycznej
Spróbuj swoich sił i zaprojektuj własne danie
Qchnia Artystyczna to autorska restauracja Marty Gessler mieszcząca się w Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski w Warszawie. W weekendy zaprasza gości do przewrotnej zabawy w projektowanie własnych dań.
Food Design to filozofia, która odwraca klasyczne myślenie o jedzeniu. Posiłek nie jest już tylko środkiem do zaspokojenia głodu, staje się artystycznym wydarzeniem, okazją do zabawy i refleksji nad kulinarnymi przyzwyczajeniami.
W każdy weekend do końca marca, goście Qchni Artystycznej będą mogli spróbować swoich sił jako food-designerzy. Wytną własny makaron, który po ugotowaniu trafi na stół wraz z samodzielnie wybranymi dodatkami. Do dyspozycji będą mieli ciasto, nożyczki, cztery rodzaje pesto i parmezan. Osobiście przygotowane danie kosztuje 35 zł.
Marta Gessler uważana jest za jedną z prekursorek polskiego food designu. Promuje świadomą kuchnię, opartą głównie na lokalnych i sezonowych produktach. W "Wysokich Obcasach" uczy Polaków twórczego podejścia do przygotowywania posiłków.
- Więcej o:
Aquatecture: strefa GROHE SPA na Milan Design Week
Targi Rzeczy Ładnych w Gdańsku - 20-21.04.2024 r., AMBEREXPO
Panele winylowe ARBITON zdobywają nagrodę RED DOT
Program Łódź Design Festival 2024: wystawy
Zestaw Panda: dwa urządzenia Thermomix® w niższej cenie
Projekty wnętrz mieszkań od Deer Design w inwestycjach dewelopera Develia
Ludwik do naczyń kończy 60 lat i wciąż jest nr 1 w Polsce
Życie w zgodzie z naturą jest proste: kampania IKEA "Przy okazji"