Weekendy z food-designem w Qchni Artystycznej
Spróbuj swoich sił i zaprojektuj własne danie

Qchnia Artystyczna to autorska restauracja Marty Gessler mieszcząca się w Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski w Warszawie. W weekendy zaprasza gości do przewrotnej zabawy w projektowanie własnych dań.
Food Design to filozofia, która odwraca klasyczne myślenie o jedzeniu. Posiłek nie jest już tylko środkiem do zaspokojenia głodu, staje się artystycznym wydarzeniem, okazją do zabawy i refleksji nad kulinarnymi przyzwyczajeniami.
W każdy weekend do końca marca, goście Qchni Artystycznej będą mogli spróbować swoich sił jako food-designerzy. Wytną własny makaron, który po ugotowaniu trafi na stół wraz z samodzielnie wybranymi dodatkami. Do dyspozycji będą mieli ciasto, nożyczki, cztery rodzaje pesto i parmezan. Osobiście przygotowane danie kosztuje 35 zł.
Marta Gessler uważana jest za jedną z prekursorek polskiego food designu. Promuje świadomą kuchnię, opartą głównie na lokalnych i sezonowych produktach. W "Wysokich Obcasach" uczy Polaków twórczego podejścia do przygotowywania posiłków.
- Więcej o:
Konkurs Dobry Wzór 2025 z nową kategorią
Nowy salon marki BoConcept w Katowicach
Wystawa „Retro Warszawa” tylko do 9 września w Art Box Experience
Przewodnik po modułowych rozwiązaniach do łazienki
Mieszkania z kuchnią w cenie we Wrocławiu
Wystawa "Masters of Light" w Hollywood z okazji 130-lecia marki Swarovski
Proekologiczne technologie w nowych osiedlach
Aktywne lato nad Bałtykiem – Novotel Gdańsk Marina i Decathlon zapraszają do strefy N78