Gadżet który sprawi, że gotowana kukurydza będzie idealna
Jak zamienić kolbę gotowanej kukurydzy w łódź podwodną?
W naszym cotygodniowym cyklu "Niezły gadżet", prezentujemy Wam dziś mały, plastikowy przedmiot, który został stworzony, aby ułatwić jedzenie gotowanej kukurydzy. Wszyscy wiemy, że gotowana kukurydza najlepiej smakuje z masłem i solą. O ile z posypaniem kolby solą nie ma problemu, rozpuszczenie masła na kukurydzy (i nie ubrudzenie się przy tym) to już "wyższa szkoła jazdy".
Na ciekawy pomysł wpadł Avichai Tadmor, absolwent Bezalel Academy of Art and Design. Wymyślił on "Spredo" - mały pojemniczek na masło i sól. Jak łatwo się domyślić, inspiracją dla projektanta była wieżyczka łodzi podwodnej. Pojemnik składa się z dwóch przegródek - do jednej należy włożyć kawałek masła, do drugiej wsypać nieco soli.
Jak Wam się podoba ten gadżet? Naszym zdaniem to bardzo fajny pomysł! Można go kupić np. na mnkbusiness.com za 10 dolarów (ok. 41 zł).
- Więcej o:
Niezwykła bateria. Uznano ją za najpiękniejszą na świecie
Maszynka do popcornu inna niż wszystkie
Ubierz się w bagaż, czyli sposób na tanie latanie
Doniczka, dzięki której kwiaty mogą tańczyć
Współczesne lampy designerskie
AXOR & Philippe Starck od 30 lat zmieniają łazienkę
Meble i dodatki od ferm LIVING
Meble i dekoracje marki Driade