Food design

red.

Pierwsza w Polsce konferencja i warsztaty poświęcone projektowaniu żywności, usług, produkcji i doświadczenia związanego z jedzeniem

design, food design, kuchnia
Food Design - innowacje dla branży spożywczej.
materiały prasowe

 

Czy żywność można zaprojektować? Jak zmieniają się nasze przyzwyczajenia i rytuały konsumpcyjne? Czy zastawa stołowa może być jadalna?

Na te pytania możemy znaleźć odpowiedź już w dniach 13-15 września w Poznaniu, w Wyższej Szkole Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa. Organizatorem warsztatów jest Pro Design na zlecenie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego. Udział w konferencji i warsztatach jest bezpłatny.

Uczestnicy konferencji i warsztatów dowiedzą się od najlepszych europejskich specjalistów, na czym polegają innowacje w dziedzinie Food Design, poznają case study światowych firm, które oparły swoją strategię o innowacje w zakresie Food Design i osiągnęły sukces. Dzięki pracy w multidyscyplinarnych zespołach nauczą się jak przekładać wiedzę i doświadczenie specjalistów różnych dziedzin na rozwój własnego biznesu.

 

"Food Design ? innowacje dla branży spożywczej" to wydarzenie o charakterze edukacyjnym, z dziedziny designu dobrze rozwiniętej już w Europie, a w Polsce ciągle bardzo mało znanej (żadna z uczelni kształcącej projektantów nie prowadzi jeszcze kierunku studiów ani specjalizacji food design) rozpisane na trzy dni: 13 września ? konferencja, 14 września - warsztaty otwarte, 15 września - warsztaty zamknięte dla firm z branży spożywczej. Food Design to sposób na uzyskanie trwałej przewagi konkurencyjnej w branży spożywczej. Dzięki innowacyjnym rozwiązaniom prowadzi do udoskonalenia produktów i całego procesu produkcyjnego, wzmocnienia marki lub stworzenia nowych marek, poszerzenia dystrybucji, wejścia na nowe obszary rynku, a w rezultacie do zyskania przewagi konkurencyjnej i zwiększenia sprzedaży.

 

Warsztaty i konferencja skierowane są do: projektantów, studiów projektowych, studentów kierunków związanych z designem oraz firm działających w branży spożywczej, producentów i przetwórców żywności, dystrybutorów i sprzedawcówi, restauratorów i firm cateringowych, producentów i projektantów opakowań, zastawy stołowej, sprzętu AGD, mebli kuchennych, menedżerów (zwłaszcza z obszarów: badań, produkcji, rozwoju produktów, marketingu), technologów żywności, dietetyków, przedstawicieli świata nauki.

 

Konferencja i warsztaty są bezpłatne, finansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Aby wziąć udział w konferencji i warsztatach, wystarczy wypełnić formularz online: http://www.pro-design.com.pl/formularz .

 

Więcej informacji na stronie organizatora >>

 

Domosfera objęła wydarzenie patronatem medialnym.

 

Skomentuj:

Food design