Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Różane nowości

Grillowe przepisy "Ogrodów"

red.
Piersi kurczaka w białym winie - Fot. Shutterstock

Piersi kurczaka w białym winie

Składniki: 1/2 filiżanki ostrej musztardy, 1/3 filiżanki białego wina, 3-4 piersi kurczaka, olej arachidowy, świeże bułki przecięte jak do hamburgerów (może być bagietka podzielona na odpowiedniej długości kawałki), sól, pieprz.

Przygotowanie: Wymieszać musztardę z winem i odstawić na 10 minut. Rozbić piersi kurczaka drewnianym młotkiem. Mięso naoliwić, przyprawić solą i pieprzem. Podpiec odrobinkę na grillu. Zdjąć z rusztu i posmarować z obu stron pastą musztardową. Włożyć do bułek. Spryskać lekko olejem arachidowym. Grillować, aż bułki lekko zbrązowieją z obu stron.

Warzywa z rusztu

Składniki: 2 czerwone cebule, 2 białe, słodkie cebule, 1 żółta papryka, 1 zielona papryka, 1/4 filiżanki oliwy z oliwek.

Przygotowanie: Papryki i cebule pokroić na ćwiartki i wymieszać z oliwą (można do niej dodać bazylię, oregano lub inne zioła). Położyć na grillu, piec, obracając tylko raz. Gotowe warzywa zdjąć z grilla - mogą być podawane jako wyśmienity dodatek do mięs.

Udostępnij

Przeczytaj także

Kiedy przesadzać hortensje? Szczegółowy poradnik
Kiedy sadzić maliny i jak zrobić to dobrze? Kompletny poradnik
Hamak do ogrodu i na balkon. Jak wybrać i zamocować?

Polecane

Jaki wybrać grill?
Idealny grill do ogrodu
Grille stacjonarne. Ogrodowe barbecue

Skomentuj:

Grillowe przepisy "Ogrodów"

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej