Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Różane nowości

Patisony. Najlepsze przepisy na patisony

dr Magdalena Narkiewicz
Patisony z warzywami. - Fot. Shutterstock: Sarsmin

Patisony. Prezentujemy małą porcję smakowitych przepisów z patisonami w roli głównej. Smacznego!

Patisony z warzywami. - Fot. Shutterstock: Sarsmin

Patisony. Nasze przepisy

PATISONY Z WARZYWAMI

Patisony obgotowujemy, by lekko zmiękła im skórka. Przecinamy je i nadziewamy farszem jarzynowym (duszonymi kawałkami marchwi, papryki, pieczarek, fasolki szparagowej oprószonymi parmezanem, solą i pieprzem). Dusimy do miękkości w bulionie warzywnym. Przybieramy pietruszką.

Partisony z mięsem. - Fot. Shutterstock

Patisony. Nasze przepisy

PATISONY Z MIĘSEM

Patisony podpiekamy w piekarniku i częściowo wydrążamy. Miąższ i mielone mięso dusimy 20 min z czosnkiem, zeszkloną na patelni cebulą, bazylią, solą i pieprzem. Patisony napełniamy farszem i pieczemy do miękkoś-ci, podlewając bulionem, a na koniec sosem pomidorowym.

Udostępnij

Przeczytaj także

Kiedy przesadzać hortensje? Szczegółowy poradnik
Kiedy sadzić maliny i jak zrobić to dobrze? Kompletny poradnik
Hamak do ogrodu i na balkon. Jak wybrać i zamocować?

Polecane

Szpinak - nasze przepisy
Wiśnie - nie tylko na soki. Poznaj nasze przepisy.
Letnia sałatka z bobem.

Skomentuj:

Patisony. Najlepsze przepisy na patisony

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej