Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Różane nowości

Z murowanego grilla

red.

To popularne ogrodowe urządzenie łatwo zmienić w wędzarnię. W tym celu nad paleniskiem ustawia się ruszt, na który wysypujemy warstwę grubego, dobrze wypłukanego żwiru służącego jako filtr dymu i osłona przed skapującym do żaru tłuszczem.

Nad żwirem (w odległości 20-30 cm) montujemy drugi ruszt na ryby i mięso. Można zespawać też specjalny wieszak. Temperaturę wędzenia regulujemy, zmieniając grubość warstwy kamieni. Jeśli mamy ochotę na pieczyste, wędzarni łatwo przywrócić funkcję grilla.

Udostępnij

Przeczytaj także

Kiedy przesadzać hortensje? Szczegółowy poradnik
Kiedy sadzić maliny i jak zrobić to dobrze? Kompletny poradnik
Hamak do ogrodu i na balkon. Jak wybrać i zamocować?

Polecane

Wielkie wędzenie
Jak stworzyć funkcjonalną nawierzchnię z kostek i płyt?
Czy warto postawić (na) drewniany domek?

Skomentuj:

Z murowanego grilla

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej