Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Różane nowości

Kolorowe gołąbki z indyka

Redakcja

*mała główka kapusty białej *mała kapusta włoskal mała kapusta czerwona * 1/2 kg mielonego indyka * jajko * 1/2 pęczka natki * 2 łyżki oliwy * 2 szklanki bulionu (może być z kostki) *sól i pieprz

W dużym garnku gotujemy wodę. Myjemy kapustę, wycinamy głąby i delikatnie oddzielamy liście. Wrzucamy je partiami na wrzącą wodę, obgotowujemy i wyjmujemy na sito. W każdym liściu ścinamy nerw. Mięso indyka łączymy z roztrzepanym jajkiem, solą i pieprzem. Na środek każdego liścia nakładamy nadzienie, zaginamy dwa boki i zwijamy ciasno, owijając nicią lub szczypiorkiem. Na dno rondla kładziemy liście obgotowanej kapusty i na nich warstwami układamy gołąbki (maksymalnie trzy warstwy). Zalewamy bulionem z dwiema łyżkami oliwy. Gotujemy ok. 15 min. Podajemy z ryżem lub kartoflami. Posypujemy natką.

Udostępnij

Przeczytaj także

Kiedy przesadzać hortensje? Szczegółowy poradnik
Kiedy sadzić maliny i jak zrobić to dobrze? Kompletny poradnik
Hamak do ogrodu i na balkon. Jak wybrać i zamocować?

Polecane

Skarb z warzywnika
Achimenes. Uprawa i pielęgnacja kwiatu doniczkowego często mylonego z fiołkiem afrykańskim
Jesienne nowości róż od Łukasza Rojewskiego

Skomentuj:

Kolorowe gołąbki z indyka

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej