Kapusta biała głowiasta
ODMIANY BARDZO WCZESNE, 55-65 DNI OD SADZENIA DO ZBIORU
'Ditmarska najwcześniejsza' - główki kuliste, jasnozielone
'Topaz' - bardzo wczesna, kuliste główki, do najwcześniejszych upraw w polu
ODMIANY WCZESNE, 65-75 DNI OD SADZENIA DO ZBIORU
'Pierwszy zbiór' - główki lekko spłaszczone, dojrzewa równomiernie
'Agat' - kuliste główki, dojrzewa równomiernie, może być uprawiana pod folią
'Tucana' - główki stożkowe 'Tina' - kuliste główki, dojrzewa równomiernie, bardzo krucha i smaczna
'Koda' (czerwona) - małe, ciemnoczerwone, kuliste główki
ODMIANY ŚREDNIOWCZESNE, 75-100 DNI OD SADZENIA DO ZBIORU
'Sława z Enkhuizen GOF' - główki nieco spłaszczone, także do kwaszenia i przechowywania
'Haco' (czerwona) - główki nieco spłaszczone, bardzo ścisłe, fioletowo-zielone z silnym fioletowym nalotem
ODMIANY ŚREDNIOPÓŹNE, 100-130 DNI OD SADZENIA DO ZBIORU
'Brunświcka' - główki kopiasto-spłaszczone, do kwaszenia
'Avak' - główki lekko spłaszczone, do kwaszenia, niepękające
'Kalibos' (czerwona) - główki stożkowate, purpurowofioletowe, bez nalotu woskowego, bardzo kruche i smaczne, do krótkiego przechowywania
'Kissendrup' (czerwona) - główki kuliste, purpurowo-fioletowe, także do krótkiego przechowywania
ODMIANY PÓŹNE, 130-160 DNI OD SADZENIA DO ZBIORU
'Amager' - kuliste główki, szarozielone, do bezpośredniego spożycia, kwaszenia i przechowywania
'Kamienna głowa' - stara odmiana, kuliste główki, szarozielone; bardzo smaczna, doskonała do kwaszenia 'Langedijker' - bardzo późna, główki lekko spłaszczone, do długiego przechowywania
'Langedijker' (czerwona) - główki kuliste, lekko wydłużone, zielono-fioletowe, z silnym nalotem woskowym, do długiego przechowywania
'Ditmarska najwcześniejsza' - główki kuliste, jasnozielone
'Topaz' - bardzo wczesna, kuliste główki, do najwcześniejszych upraw w polu
ODMIANY WCZESNE, 65-75 DNI OD SADZENIA DO ZBIORU
'Pierwszy zbiór' - główki lekko spłaszczone, dojrzewa równomiernie
'Agat' - kuliste główki, dojrzewa równomiernie, może być uprawiana pod folią
'Tucana' - główki stożkowe 'Tina' - kuliste główki, dojrzewa równomiernie, bardzo krucha i smaczna
'Koda' (czerwona) - małe, ciemnoczerwone, kuliste główki
ODMIANY ŚREDNIOWCZESNE, 75-100 DNI OD SADZENIA DO ZBIORU
'Sława z Enkhuizen GOF' - główki nieco spłaszczone, także do kwaszenia i przechowywania
'Haco' (czerwona) - główki nieco spłaszczone, bardzo ścisłe, fioletowo-zielone z silnym fioletowym nalotem
ODMIANY ŚREDNIOPÓŹNE, 100-130 DNI OD SADZENIA DO ZBIORU
'Brunświcka' - główki kopiasto-spłaszczone, do kwaszenia
'Avak' - główki lekko spłaszczone, do kwaszenia, niepękające
'Kalibos' (czerwona) - główki stożkowate, purpurowofioletowe, bez nalotu woskowego, bardzo kruche i smaczne, do krótkiego przechowywania
'Kissendrup' (czerwona) - główki kuliste, purpurowo-fioletowe, także do krótkiego przechowywania
ODMIANY PÓŹNE, 130-160 DNI OD SADZENIA DO ZBIORU
'Amager' - kuliste główki, szarozielone, do bezpośredniego spożycia, kwaszenia i przechowywania
'Kamienna głowa' - stara odmiana, kuliste główki, szarozielone; bardzo smaczna, doskonała do kwaszenia 'Langedijker' - bardzo późna, główki lekko spłaszczone, do długiego przechowywania
'Langedijker' (czerwona) - główki kuliste, lekko wydłużone, zielono-fioletowe, z silnym nalotem woskowym, do długiego przechowywania
Skomentuj:
Kapusta biała głowiasta