Szaszłyki na rozmarynie
Pyszny duet na nasze kubki smakowe - mięso z rozmarynem. Już wiesz, co podać na najbliższy wiosenny obiad?
60 dag baraniny lub indyka, 2 papryki, 1 młoda cukinia, 3 ząbki czosnku, 1 szklanka wytrawnego wermutu, 1/3 szklanki oliwy 1 łyżeczka pieprzu, rozmaryn suszony lub świeży, bazylia, sól, sok z 1/2 cytryny.
Mięso kroimy na kawałki. Z oliwy, wermutu i soku z cytryny doprawionych czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami robimy zalewę. Mięso wkładamy do zalewy i pozostawiamy na noc w lodówce. Następnego dnia nadziewamy kawałki mięsa na przemian z kawałkami papryki i cukinii na pachnące gałązki rozmarynu (posłużą jako wonne szpadki). Skropione olejem szaszłyki pieczemy na ruszcie.
Mięso kroimy na kawałki. Z oliwy, wermutu i soku z cytryny doprawionych czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami robimy zalewę. Mięso wkładamy do zalewy i pozostawiamy na noc w lodówce. Następnego dnia nadziewamy kawałki mięsa na przemian z kawałkami papryki i cukinii na pachnące gałązki rozmarynu (posłużą jako wonne szpadki). Skropione olejem szaszłyki pieczemy na ruszcie.
Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o ogrodach: encyklopedia roślin, porady ekspertów, zdjęcia pięknych ogrodów w Twojej poczcie e-mail: Zobacz przykład
>
Skomentuj:
Szaszłyki na rozmarynie