W październikowym ?Kwietniku"

Redakcja

Jesień na dobre zagościła w ogrodach. Drzewa i krzewy wspaniale się przebarwiają, kwitną marcinki, dzielżany, jeżówki, zimowity. Podziwiamy kolorowy spektakl i zbieramy - dosłownie - owoce swoich całorocznych wysiłków. Świeże są przepyszne, ale chciałoby się zachować ich walory na dłużej. Znakomitym na to sposobem jest zrobienie nalewki. W dodatku taki trunek potrafi przepędzić niejedną dolegliwość. Jeśli chcecie poznać przepisy na wyborne nalewki, skorzystajcie z dołączonej książeczki. Na zdrowie!

W mieszkaniu

Różne oblicza kalanchoe

O swoich pelargoniach opowiada Katarzyna Dowbor

Storczyki nie takie trudne - porady hodowcy

Kaloryfer im niestraszny »

Na balkonie

Pomagamy wybrać gatunki na zielone girlandy

Ajania i chryzania - siostry chryzantem

Jesienne powroty »

W ogrodzie

Na finał sezonu - jesienne kwiaty

Wszystko w purpurze - rośliny o czerwonych liściach i owocach

Zielona wizytówka - jak urządzić ogródek przed domem

Fioletowe kielichy »

W objęciach pnączy - dobre i złe towarzystwo dla drzew

Chwastom dziękujemy - sposoby na ogrodowych intruzów

Co można wyczarować z ligustru

Narzędzia i urządzenia przydatne jesienią

Warzywa wysiewane jesienią

Polscy szkółkarze polecają najpiękniejsze wrzosy

Skomentuj:

W październikowym ?Kwietniku"