Szpinak - nasze przepisy
Świeże liście szpinaku mogą stanowić bazę dla wielu wykwintnym dań. Zobacz nasze propozycje.
Nasze przepisy
KROKIETY ZE SZPINAKIEM
Pół kilo uduszonego szpinaku odciskamy, miksujemy i solimy. 35 dag ugotowanych ziemniaków, 3 jajka, po 3 łyżki mąki i startego żółtego sera zagniatamy na ciasto i robimy placki. Kładziemy na nie szpinak i parówkę, zawijamy, obtaczamy w roztrzepanym jajku i ziarnach sezamu. Smażymy na oleju.
Nasze przepisy
SAŁATKA ZE SZPINAKU
Dno salaterki smarujemy jogurtem. Wsypujemy garść liści szpinaku drobnolistnego i skrapiamy je oliwą. Na wierzchu układamy plasterki mozzarelli oraz cząstki truskawek. Polewamy sosem przyrządzonym z łyżki konfitury truskawkowej zmiksowanej z łyżeczką octu balsamicznego.
Skomentuj:
Szpinak - nasze przepisy