Ciasto makowe z polewą
8 jajek, 125 g cukru pudru, szczypta soli, 225 g masła, 1 torebka cukru waniliowego, 100 g zmielonych orzechów laskowych, 25 g tartej bułki, szczypta proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cynamonu, 250 g zmielonego maku, likier morelowy, mąka i masło do formy
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?