Bydło i Powidło Meat-ing Place w Warszawie

red.

Bydło i Powidło Meat-ing Place to pierwsza jadalnia wołowiny z prawdziwego zdarzenia. Specjalnością lokalu są burgery i steki z argentyńskiej wołowiny. Tam można naprawdę dobrze zjeść.

ale lokale, ale lokale 2014, restauracja, restauracja z ładnym wystrojem, nowoczesna restauracja, modne miejsce
Nominacja Ale lokale 2014 - Bydło i Powidło Meet-ing Place.
fot. Tomasz Mąkolski

Na warszawskiej ulicy Kolejowej, uwagę zwraca wolnostojąca, przeszklona, niewielka bryła. To otwarty w maju 2013 roku lokal - Bydło i Powidło Meat-ing Place, specjalizujący się w wołowinie (serwowanej głównie w burgerach).

Do wystroju wnętrza znakomicie pasuje jedna z tez wybitnego architekta Ludwiga Miesa van der Rohe - mniej znaczy więcej. Bar, który jednocześnie jest otwartą kuchnią, zbudowany został z cegieł odzyskanych przy rozbiórce starej, mazurskiej chaty. Wystarczyło pomalować je białą farbą, by zyskały nowe życie.

Do dekoracji lokalu posłużyły motywy związane z krowami, takie jak wiszące w kankach na mleko świeże rośliny. Industrialnego klimatu dodają lampy odzyskane z warszawskiej fabryki Perun i surowy sufit z widoczną instalacją wentylacyjną. Bydło i Powidło Meat-ing Place to jeden z ciekawszych lokali w Warszawie, można tam nie tylko dobrze zjeść, ale i przebywać w dobrze zaprojektowanym otoczeniu.

ZOBACZCIE ZDJĘCIA>>

Bydło i Powidło Meet-ing Place

ul. Kolejowa 47 Warszawa

 

Skomentuj:

Bydło i Powidło Meat-ing Place w Warszawie