Żeberka w bourbonie
ok. 1 kg żeberek wieprzowych, 1 duża posiekana cebula, 1 kawałek kory cynamonu przełamany na pół, 6 cienkich plasterków świeżego imbiru, 200 ml cydru Na glazurę: 1/2 filiżanki brązowego cukru, 10 dag masła, 750 ml bourbona, 50 ml octu na bazie cydru (lub jabłkowego), 2 łyżki musztardy Dijon Na marynatę: 1 łyżka grubej soli morskiej, 1 łyżka brązowego cukru, 1 1/2 łyżki musztardy, 1 1/2 łyżeczki listków tymianku, 1 łyżeczka tartego imbiru, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego (dla 4 osób)
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?