W październikowym ?Kwietniku"
Jesień na dobre zagościła w ogrodach. Drzewa i krzewy wspaniale się przebarwiają, kwitną marcinki, dzielżany, jeżówki, zimowity. Podziwiamy kolorowy spektakl i zbieramy - dosłownie - owoce swoich całorocznych wysiłków. Świeże są przepyszne, ale chciałoby się zachować ich walory na dłużej. Znakomitym na to sposobem jest zrobienie nalewki. W dodatku taki trunek potrafi przepędzić niejedną dolegliwość. Jeśli chcecie poznać przepisy na wyborne nalewki, skorzystajcie z dołączonej książeczki. Na zdrowie!
Różne oblicza kalanchoe
O swoich pelargoniach opowiada Katarzyna Dowbor
Storczyki nie takie trudne - porady hodowcy
Kaloryfer im niestraszny »
Na balkonie
Pomagamy wybrać gatunki na zielone girlandy
Ajania i chryzania - siostry chryzantem
Jesienne powroty »
W ogrodzie
Na finał sezonu - jesienne kwiaty
Wszystko w purpurze - rośliny o czerwonych liściach i owocach
Zielona wizytówka - jak urządzić ogródek przed domem
Fioletowe kielichy »
W objęciach pnączy - dobre i złe towarzystwo dla drzew
Chwastom dziękujemy - sposoby na ogrodowych intruzów
Co można wyczarować z ligustru
Narzędzia i urządzenia przydatne jesienią
Warzywa wysiewane jesienią
Polscy szkółkarze polecają najpiękniejsze wrzosy
- Więcej o: