BudowaWnętrzaBukiety: kwiatowe kompozycje w owocachBukiety: kwiatowe kompozycje w owocachTEKST: Katarzyna Kowalska 14-09-2011 02:30Bukiety z kwiatów i owoców to prawdziwa uczta zarówno dla oczu, jak i dla podniebienia - niektóre składniki można po prostu... zjeść! <BR />Dynia ozdobna znakomicie sprawdza się w roli flakonu - tu wyeksponowano w niej złocienie, nawłoć, rozchodnik, róże i kiście czarnego bzu. Jedyną trudnością podczas przygotowywania takiej dekoracji może być zdrewniała skóra owocu (warto mieć pod ręką ostry nóż). - Fot. Wojciech Surdziel / Agencja GazetaBukiety z kwiatów i owoców to prawdziwa uczta zarówno dla oczu, jak i dla podniebienia - niektóre składniki można po prostu... zjeść!1 z 6Bukiety z kwiatów i owoców to prawdziwa uczta zarówno dla oczu, jak i dla podniebienia - niektóre składniki można po prostu... zjeść! <BR />Dynia ozdobna znakomicie sprawdza się w roli flakonu - tu wyeksponowano w niej złocienie, nawłoć, rozchodnik, róże i kiście czarnego bzu. Jedyną trudnością podczas przygotowywania takiej dekoracji może być zdrewniała skóra owocu (warto mieć pod ręką ostry nóż). - Fot. Wojciech Surdziel / Agencja Gazeta Otwórz galerię (6) 2 z 6Kiszenie ogórków w wersji salonowej. Zamiast wazonu - kamionkowe naczynie, a w nim kompozycja z ogórków, kopru i bakłażanów. Ten nietypowy bukiet rozświetlają złocistożółte słoneczniki. - Fot. Arkadiusz acichocki / AG3 z 6Przygotowanie do jesieni. Doniczkę z hoją umieszczono w wysokim naczyniu oklejonym suszonymi plasterkami jabłek i pomarańczy oraz laskami cynamonu. Z patyków zwieszają się zielone jabłuszka. - Fot. Arkadiusz acichocki / AG4 z 6Arbuzowa łączka. Z przeciętego na pół owocu 'wyrastają' cynie, chryzantemy, przegorzany, przetaczniki kłosowate, odetka wirgilijska, jarzmianki, rozplenice i gomfrena. - Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Gazeta5 z 6Pokrojone limonki i cytryny dobrze komponują się z różami. Sok owoców lekko zakwasi wodę i zadziała bakteriobójczo, dzięki czemu kwiaty dłużej przetrwają w wazonie. - Fot. Paweł Słomczyński / AG6 z 6Co utkwiło w winnym gronie? Goździki zaczepione do pędu cienkimi drucikami. Taka dekoracyjna kiść pięknie będzie wyglądała na przykład na szklanej paterze. - Fot. Biuro Kwiatowe HolandiaKoniec galerii zdjęćBukiety z kwiatów i owoców to prawdziwa uczta zarówno dla oczu, jak i dla podniebienia - niektóre składniki można po prostu... zjeść! <BR />Dynia ozdobna znakomicie sprawdza się w roli flakonu - tu wyeksponowano w niej złocienie, nawłoć, rozchodnik, róże i kiście czarnego bzu. Jedyną trudnością podczas przygotowywania takiej dekoracji może być zdrewniała skóra owocu (warto mieć pod ręką ostry nóż). - Fot. Wojciech Surdziel / Agencja GazetaKiszenie ogórków w wersji salonowej. Zamiast wazonu - kamionkowe naczynie, a w nim kompozycja z ogórków, kopru i bakłażanów. Ten nietypowy bukiet rozświetlają złocistożółte słoneczniki. - Fot. Arkadiusz acichocki / AGPrzygotowanie do jesieni. Doniczkę z hoją umieszczono w wysokim naczyniu oklejonym suszonymi plasterkami jabłek i pomarańczy oraz laskami cynamonu. Z patyków zwieszają się zielone jabłuszka. - Fot. Arkadiusz acichocki / AGArbuzowa łączka. Z przeciętego na pół owocu 'wyrastają' cynie, chryzantemy, przegorzany, przetaczniki kłosowate, odetka wirgilijska, jarzmianki, rozplenice i gomfrena. - Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja GazetaPokrojone limonki i cytryny dobrze komponują się z różami. Sok owoców lekko zakwasi wodę i zadziała bakteriobójczo, dzięki czemu kwiaty dłużej przetrwają w wazonie. - Fot. Paweł Słomczyński / AGCo utkwiło w winnym gronie? Goździki zaczepione do pędu cienkimi drucikami. Taka dekoracyjna kiść pięknie będzie wyglądała na przykład na szklanej paterze. - Fot. Biuro Kwiatowe Holandia
Skomentuj:
Bukiety: kwiatowe kompozycje w owocach