Bukiety z kwiatów i owoców to prawdziwa uczta zarówno dla oczu, jak i dla podniebienia - niektóre składniki można po prostu... zjeść! <BR />Dynia ozdobna znakomicie sprawdza się w roli flakonu - tu wyeksponowano w niej złocienie, nawłoć, rozchodnik, róże i kiście czarnego bzu. Jedyną trudnością podczas przygotowywania takiej dekoracji może być zdrewniała skóra owocu (warto mieć pod ręką ostry nóż). - Fot. Wojciech Surdziel / Agencja Gazeta
Bukiety z kwiatów i owoców to prawdziwa uczta zarówno dla oczu, jak i dla podniebienia - niektóre składniki można po prostu... zjeść!
1 z 6Bukiety z kwiatów i owoców to prawdziwa uczta zarówno dla oczu, jak i dla podniebienia - niektóre składniki można po prostu... zjeść! <BR />Dynia ozdobna znakomicie sprawdza się w roli flakonu - tu wyeksponowano w niej złocienie, nawłoć, rozchodnik, róże i kiście czarnego bzu. Jedyną trudnością podczas przygotowywania takiej dekoracji może być zdrewniała skóra owocu (warto mieć pod ręką ostry nóż). - Fot. Wojciech Surdziel / Agencja Gazeta
2 z 6Kiszenie ogórków w wersji salonowej. Zamiast wazonu - kamionkowe naczynie, a w nim kompozycja z ogórków, kopru i bakłażanów. Ten nietypowy bukiet rozświetlają złocistożółte słoneczniki. - Fot. Arkadiusz acichocki / AG
3 z 6Przygotowanie do jesieni. Doniczkę z hoją umieszczono w wysokim naczyniu oklejonym suszonymi plasterkami jabłek i pomarańczy oraz laskami cynamonu. Z patyków zwieszają się zielone jabłuszka. - Fot. Arkadiusz acichocki / AG
4 z 6Arbuzowa łączka. Z przeciętego na pół owocu 'wyrastają' cynie, chryzantemy, przegorzany, przetaczniki kłosowate, odetka wirgilijska, jarzmianki, rozplenice i gomfrena. - Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Gazeta
5 z 6Pokrojone limonki i cytryny dobrze komponują się z różami. Sok owoców lekko zakwasi wodę i zadziała bakteriobójczo, dzięki czemu kwiaty dłużej przetrwają w wazonie. - Fot. Paweł Słomczyński / AG
6 z 6Co utkwiło w winnym gronie? Goździki zaczepione do pędu cienkimi drucikami. Taka dekoracyjna kiść pięknie będzie wyglądała na przykład na szklanej paterze. - Fot. Biuro Kwiatowe Holandia
Bukiety z kwiatów i owoców to prawdziwa uczta zarówno dla oczu, jak i dla podniebienia - niektóre składniki można po prostu... zjeść! <BR />Dynia ozdobna znakomicie sprawdza się w roli flakonu - tu wyeksponowano w niej złocienie, nawłoć, rozchodnik, róże i kiście czarnego bzu. Jedyną trudnością podczas przygotowywania takiej dekoracji może być zdrewniała skóra owocu (warto mieć pod ręką ostry nóż). - Fot. Wojciech Surdziel / Agencja Gazeta
Kiszenie ogórków w wersji salonowej. Zamiast wazonu - kamionkowe naczynie, a w nim kompozycja z ogórków, kopru i bakłażanów. Ten nietypowy bukiet rozświetlają złocistożółte słoneczniki. - Fot. Arkadiusz acichocki / AG
Przygotowanie do jesieni. Doniczkę z hoją umieszczono w wysokim naczyniu oklejonym suszonymi plasterkami jabłek i pomarańczy oraz laskami cynamonu. Z patyków zwieszają się zielone jabłuszka. - Fot. Arkadiusz acichocki / AG
Arbuzowa łączka. Z przeciętego na pół owocu 'wyrastają' cynie, chryzantemy, przegorzany, przetaczniki kłosowate, odetka wirgilijska, jarzmianki, rozplenice i gomfrena. - Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Gazeta
Pokrojone limonki i cytryny dobrze komponują się z różami. Sok owoców lekko zakwasi wodę i zadziała bakteriobójczo, dzięki czemu kwiaty dłużej przetrwają w wazonie. - Fot. Paweł Słomczyński / AG
Co utkwiło w winnym gronie? Goździki zaczepione do pędu cienkimi drucikami. Taka dekoracyjna kiść pięknie będzie wyglądała na przykład na szklanej paterze. - Fot. Biuro Kwiatowe Holandia
Skomentuj:
Bukiety: kwiatowe kompozycje w owocach