Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Automaty do chleba: własna piekarnia

TEKST: Andrzej Szybowicz ZDJĘCIA: producenci
Małe AGD. 48319, m.in. program przyśpieszony i do dżemów, 3 wielkości bochenka, maks. 1 kg, 5 poziomów opiekania, dozownik dodatków, moc 600 W, 647 zł, Morphy Richards - Fot. producent

Nastały takie czasy, że każdy z nas może własnoręcznie upiec w domu zdrowy, smaczny chleb bez sztucznych dodatków. Wystarczy kupić wypiekacz, wrzucić do niego odpowiednie składniki i zaprogramować urządzenie, by po pewnym czasie wyjąć rumiany bochenek.

Wypiekacz do chleba to automat - wkłada się do niego składniki, wybiera odpowiedni program i... czeka na efekt. Urządzenie najpierw dokładnie wyrobi ciasto, potem stworzy właściwe warunki do jego wyrośnięcia, a na koniec je upiecze. Cykl trwa około trzech godzin, samo pieczenie zajmuje mniej więcej godzinę. Funkcja timera gwarantuje, że pieczywo będzie gotowe o wybranej porze. W urządzeniu możemy przygotować różne wypieki: od pełnoziarnistego razowca po ciasta bezglutenowe, francuskie i drożdżowe. W sklepach są dostępne specjalne mieszanki, ale najlepiej stosować własne receptury (przykładowe znajdziemy w dołączonej instrukcji). Jeśli nie odpowiada nam kształt formy, wyrobione w maszynie ciasto można przełożyć do innych foremek i upiec w piekarniku. Automat wyrobi także ciasto na pizzę, faworki, pierogi, pączki; przyda się też do robienia dżemów i innych przetworów z owoców.



Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Jaką pościel kupić? Modne komplety do sypialni
Zwierzaki w domu: pod papugami
Tropikalna wyspa w salonie

Skomentuj:

Automaty do chleba: własna piekarnia

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej