Wzorowo Wałek wykonany z drewna bukowego. Głębokie grawerowanie zapewnia doskonałe wzory, Merry Christmas Biscuit, 110 zł, Mood for Wood, moodforwood.pl - Fot. serwisy prasowe firm
Miłośnicy słodyczy będą usatysfakcjonowani. Z nami upieką coś zachwycającego i pysznego. A jeśli lubią rarytasy rodem z cukierni, znajdą sposób na ich piękne podanie.
1 z 9Wzorowo Wałek wykonany z drewna bukowego. Głębokie grawerowanie zapewnia doskonałe wzory, Merry Christmas Biscuit, 110 zł, Mood for Wood, moodforwood.pl - Fot. serwisy prasowe firm
2 z 9Tradycyjna receptura Jeśli należysz do miłośników kruchych ciasteczek, ich przygotowanie ułatwi ci zaopatrzona w różne końcówki maszynka. Ma wymienne wkładki do wyciskania ciasta oraz dekoracji ciasteczek i ciast. Pozwalają one na uzyskanie bardzo różnorodnych wzorów, Cookies, 99,90 zł, Duka, dukapolska.com - Fot. serwisy prasowe firm
3 z 9Dekoracja praktyczna Stalowa łopatka do ciasta o ozdobnym, reliefowym wzorze, 79,90 zł, Zara Home, zarahome.com - Fot. serwisy prasowe firm
4 z 9Przechowuj pięknie Trzypiętrowy szklany pojemnik na słodycze dostępny w dwóch wielkościach, Farmers Market, 361 zł, Riviera Maison, www.houseandmore.pl - Fot. serwisy prasowe firm
5 z 9Sernik z koziego sera z miodem i orzechami Składniki: spód - 200 g ciasteczek digestive, 100 g masła; masa - 800 g koziego serka, 150 g cukru, 3 łyżki mąki pszennej, 2 jajka, szczypta soli, starta skórka z 1 pomarańczy, 1,5 łyżeczki soku z cytryny, 100 ml kwaśnej śmietany, 0,5 łyżeczki cynamonu; wierzch - 5-6 łyżek miodu, 200 g orzechów włoskich. Wykonanie: Rozgrzać piekarnik do 200sC. Pokruszyć ciasteczka i wymieszać z rozpuszczonym masłem, przełożyć na blaszkę. Ubić ser mikserem, dodać mąkę, śmietanę i cynamon, ubite na parze jajka z cukrem, skórkę pomarańczową i sok z cytryny. Masę wylać na podpieczony spód i wstawić do piekarnika. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 90sC i piec 25 min. Wyłączyć piekarnik i zostawić sernik na 2 godziny. Na patelni rozgrzać miód. Gdy zacznie się pienić, dodać orzechy i podsmażyć. Wylać na wierzch sernika i zostawić do ostygnięcia. - Fot. serwisy prasowe firm
6 z 9Rach, ciach Zaprojektowany przez fińskich designerów minimalistyczny przyrząd do krojenia i serwowania ciast. Wykonany ze stali nierdzewnej, Cake Server, 182 zł, Magisso, rossi.pl - Fot. serwisy prasowe firm
7 z 9Podano na serwetce Elegancka, a zarazem zabawna patera na tort lub ciasteczka o średnicy 33 cm. Wykonana we Włoszech zgodnie z tradycjami tamtejszej sztuki ręcznego wytwarzania szkła, Sweet Fuchsia, 240 zł, IVV, sklep.rosenthal.pl - Fot. serwisy prasowe firm
8 z 9Pora na herbatkę Porcelanowy serwis do herbaty z drewnianymi elementami inspirowany naczyniami z angielskiej herbaciarni. Imbryk 359 zł, filiżanka ze spodkiem 105 zł, patera 259 zł, cukiernica 129 zł, mlecznik 99 zł, pojemnik na herbatę 179 zł, Artesano Tea, Villeroy & Boch, villeroy-boch.pl - Fot. serwisy prasowe firm
9 z 9Pieczenie zaawansowane W tym piekarniku potrawy ogrzewa się równomiernie ze wszystkich stron, dlatego są zawsze doskonale przygotowane: chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku. Pojemność użytkowa piekarnika to aż 67 l! BO658A30XG, 1899 zł, Gorenje, gorenje.pl - Fot. serwisy prasowe firm
Kto się nie skusi na apetyczne słodkości? Szczególnie kiedy są równie apetycznie podane. Akcesoria do wypieków i podawania deserów potrafią być równie urocze co sam deser. Wybraliśmy sprzęty, które zachwyca nie tylko amatorów ciast i ciasteczek.
Skomentuj:
Akcesoria do słodkości