Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Jadalnia: trzy w jednym

STYLIZACJA: Agnieszka Osak-Rejmer ZDJĘCIA: Sylwester Rejmer PROJEKT WNĘTRZA: Agata Balińska/Balińska Wnętrza
JADALNIA. Stół został przesłonięty od strony kuchni częścią zabudowy. Jednocześnie jej blat w tym miejscu pełni funkcję bufetu, na którym czekają naczynia i kolejne dania, zanim trafią do biesiadników. Krzesła, choć plastikowe, są bardzo wygodne i dobrze wyprofilowane. Nic dziwnego, że domownicy lubią długie Polaków rozmowy przy stole. - SYLWESTER REJMER

Niczym nowoczesne kosmetyki tego typu, otwarta część dzienna składa się z trzech aneksów: wypoczynkowego, kuchennego i jadalnego. Ten ostatni jest w bliskim sąsiedztwie kuchni, zadbano jednak, żeby był od niej oddzielony. Biesiadnicy delektują się zatem daniami, ale nie widzą kuchni 'od kuchni'.



Kącik jadalny w tym mieszkaniu to bardzo odpowiednie określenie - rodzina pani Agaty jada przy stole ustawionym w pewnym oddaleniu od strefy wypoczynkowej, tuż obok aneksu kuchennego. W stosunkowo niewielkim pokoju wybór tego miejsca na jadalnię był optymalnym rozwiązaniem. Bliskość kuchni usprawnia bowiem podawanie posiłków, a masywny stół, który nie króluje na środku pomieszczenia, nie przeszkadza domownikom w poruszaniu się. I jadalnia, i cała strefa dzienna zostały zaaranżowane jednolicie, w tych samych kolorach, z użyciem podobnych materiałów. Aby wystrój nie wydawał się zbyt monotonny, pani domu zastosowała turkusowe dodatki w każdej ze stref. Smaczku temu oszczędnemu wystrojowi dodają także dekoracyjne elementy w stylu glamour, jak choćby kryształowa lampa nad stołem.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Jakie światło do pracy w domu?
Światło w domu
Jak ciekawie wykończyć sufit?

Skomentuj:

Jadalnia: trzy w jednym

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej