Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Rożki obfitości (dla 8 osób)

Wykonanie i stylizacja potraw: Dorota Biały Zdjęcia: Bogdan Biały Przepis: archiwum Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Bogdan Bia3y

1 duże winne jabłko, 1 łyżka rodzynek, 1 łyżka majonezu, 2 łyżeczki tartego chrzanu, 1 łyżka gęstej śmietany, 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego, sól, cukier,8 plastrów szynki

Jabłko myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rodzynki opłukujemy, odsączamy. Jabłko, rodzynki i chrzan mieszamy z majonezem i śmietaną, przyprawiamy solą, cukrem i sokiem z cytryny. Na brzeg każdego plastra szynki nakładamy łyżką farsz, zwijamy w rożek i układamy na półmisku.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Rożki obfitości (dla 8 osób)

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej