Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Wędliny z jabłkami majerankowymi (dla 8 osób)

Wykonanie i stylizacja potraw: Dorota Biały Zdjęcia: Bogdan Biały Przepis: archiwum Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Bogdan Bia3y

4 kwaśne jabłka, sól, 1 łyżka majeranku, 8 śliwek z octu, 2 łyżeczki masła, 8 plastrów wędzonego boczku, 8 plastrów polędwicy

Jabłka myjemy, przekrawamy, wyciągamy gniazda nasienne, posypujemy majerankiem i lekko solimy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy jabłka, przykrywamy i smażymy na małym ogniu 5 min. Gdy będą miękkie, zdejmujemy z ognia i studzimy. Na półmisku na środku układamy jabłka, dookoła zrolowane plastry boczku i polędwicy. Na każdej połówce jabłka kładziemy śliwkę.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Wędliny z jabłkami majerankowymi (dla 8 osób)

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej