Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Mus z drobiu (dla 6-8 osób)

Wykonanie i stylizacja potraw: Marta Dzikowska, Kinga A. Kłosińska Zdjęcia: Marcin Kiełbiewski Przepis: archiwum Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Marcin Kie3biewski

250 g pieczonego drobiu, 50 g masła, sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, 250 ml galarety z drobiu, 50 ml brandy, 30 ml śmietanki 30-procentowej

Mięso przepuszczamy przez maszynkę lub jeszcze lepiej miksujemy. Masło ucieramy na białą puszystą masę, a następnie doprawiamy je solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy do mięsa razem z galaretą i brandy i wszystko razem jeszcze przez chwilę miksujemy. Przed końcem miksowania dodajemy ubitą kremówkę. Mus wstawiamy do lodówki w salaterce lub kilku mniejszych miseczkach, które wcześniej możemy oblać delikatną warstwą galarety. Taki mus można również wlać do formy wyłożonej plasterkami jajek ugotowanych na twardo czy pokrojonymi w plasterki gotowanymi jarzynami. Pyszny będzie również podany w foremkach upieczonych z kruchego ciasta.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Wnętrze wypełnione roślinami
Czy drzewko szczęścia rzeczywiście grozi nieszczęściem?

Skomentuj:

Mus z drobiu (dla 6-8 osób)

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej