Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Mus z wędzonego pstrąga

Wykonanie i stylizacja potraw: Kinga A. Kłosińska Zdjęcia: Marcin Kiełbiewski Przepis: archiwum Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Marcin Kie3biewski

1/2 kg wędzonego pstrąga, 1 szklanka śmietany 30-procentowej, 3 łyżeczki żelatyny, sól, świeżo zmielony pieprz, kilka plastrów wędzonego łososia, posiekany koperek, kilka plasterków cytryny Sos: 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego, 2-3 łyżeczki tartego chrzanu, sól, biały pieprz, szczypta cukru, łyżeczka soku z cytryny

Obraną i oczyszczoną z ości rybę miksujemy na gładką masę, dodajemy ubitą śmietanę, namoczoną w pół szklanki wody żelatynę, sól i pieprz do smaku. Masę dokładnie mieszamy. Foremkę wykładamy plastrami łososia, tak by znacznie wystawał poza jej brzegi. Napełniamy foremkę masą rybną, wygładzamy wierzch i kładziemy na nim plastry łososia. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po zastygnięciu wyjmujemy z foremki i kroimy w plastry (możemy też użyć pojedynczych małych foremek). Mieszamy składniki sosu. Mus podajemy przybrany koperkiem i plasterkiem cytryny, polany sosem jogurtowo-chrzanowym.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Wnętrze wypełnione roślinami
Czy drzewko szczęścia rzeczywiście grozi nieszczęściem?

Skomentuj:

Mus z wędzonego pstrąga

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej