Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Sałatka śledziowa z orzechami

Wykonanie i stylizacja potraw: Kinga A. Kłosińska Przepis: Dorota Próchniewicz Zdjęcia: Łukasz Zandecki Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Łukasz Zandecki / AG

4-6 filetów śledziowych, 10 dag ostrego żółtego sera, 2-3 konserwowe papryki, 10 dag zielonych oliwek bez pestek, 1 puszka białej fasoli na sos: 4 łyżki majonezu, łyżka octu balsamicznego, sól i pieprz do posypania: 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich, 1 łyżka siekanej natki



Śledzie kroimy na kawałki, ser w kostkę, paprykę w paski. Dodajemy oliwki, odsączoną fasolę. Robimy sos, mieszając wszystkie jego składniki i polewamy nim śledzia. Posypujemy orzechami i natką.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Sałatka śledziowa z orzechami

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej