Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Parozzo z regionu Abruzzo

Wykonanie i stylizacja potraw: Junona Lamcha Zdjęcia: Anna Bedyńska, Marcin Klaban (potrawy) Przepisy: Tessa Capponi-Borawska Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Marcin Klaban / AG

20 dag słodkich migdałów bez skórki, 7-8 gorzkich migdałów, 15 dag kaszy manny, starta skórka z 1 cytryny, 2 łyżki masła, 6 jajek, 20 dag cukru, 15 dag gorzkiej czekolady

Migdały miksujemy na proszek, dodajemy kaszę mannę i skórkę z cytryny, dokładnie mieszamy. Masło roztapiamy, łączymy z żółtkami utartymi z cukrem, lekko ubijamy i dodajemy do masy migdałowej. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z ciastem. Wlewamy ciasto do tortownicy posmarowanej masłem i wstawiamy do gorącego piekarnika (200 st. C) na 45 minut. Wyjmujemy i odstawiamy do ostudzenia. W tym czasie roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej, a potem smarujemy nią ciasto.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Parozzo z regionu Abruzzo

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej