Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Dyplomatyczna

Wykonanie i stylizacja: Ewa Marynowska Zdjęcia: Bogdan Biały Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Bogdan Biały

4-6 pomidorów, kilka plasterków ananasa (z puszki), 2 banany, 4 małe ugotowane ziemniaki, 2 winne jabłka, 4 duże pieczarki, 7-8 łyżek gęstego majonezu, sos Worcester, pieprz cayenne,1 łyżka białego wytrawnego rieslinga

Pomidory myjemy, sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Przekrawamy je na pół, usuwamy pestki i nadmiar soku, a miąższ kroimy w kostkę. Plasterki ananasa kroimy w paseczki, zaś banany, ziemniaki i jabłka na plasterki. Pieczarki obgotowujemy przez 3 minuty we wrzącej, posolonej i zakwaszonej wodzie, a potem odcedzamy, studzimy i kroimy na plasterki. Majonez doprawiamy odrobiną sosu worcester, pieprzem cayenne i winem. Wszystkie składniki sałatki delikatnie mieszamy z sosem i na 1-2 godz. przed podaniem wstawiamy do lodówki w pobliżu zamrażalnika.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Dyplomatyczna

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej