Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Kompot z pomarańczy

Wykonanie i stylizacja: Marta Dzikowska-Łuczywo, Kinga A. Kłosińska Przepisy: Justyna Bednarek Zdjęcia: Marcin Kiełbiewski Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

10 pomarańczy, 30 dag cukru, 1,5 szklanki wody (dla 6 osób)

Pomarańcze obieramy, rozdzielamy na cząstki i układamy w salaterce. Cukier rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody i gotujemy na gęsty syrop. Skórki z trzech lub czterech pomarańczy kroimy w paski (usunąwszy wcześniej białą część), zalewamy wodą i gotujemy ok. 15 min, następnie odcedzamy. Gorące i miękkie skórki wkładamy do syropu i jeszcze raz wszystko zagotowujemy. Studzimy, a następnie syropem ze skórkami zalewamy cząstki pomarańczy. Odstawiamy na kilka godzin.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Kompot z pomarańczy

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej